FacebookTwitterLinkedIn

Senatorul democrat-liberal Mircea Florin Andrei, proaspăt numit în fruntea filialei PD-L Argeş (a fost, de fapt, singurul candidat pentru această funcţie), şi-a îmbogăţit conturile cu încă un milion de euro, potrivit ultimei declaraţii de avere completate de acesta. Suma este reprezentată de titluri de valoare pe care le deţine în cadrul unei companii din Hong Kong. Astfel, valoarea totală a depozitelor, plasamentelor şi împrumuturilor către terţe persoane se ridică la circa 10 milioane de euro. Aceastea reprezintă, de fapt, şi cele mai valoroase bunuri ale senatorului.

Sumelor aflate în bănci din România, cât şi din străinătate li se adaugă colecţiile de bijuterii, în valoare de 80.000 de euro, tablouri – a căror valoare estimată este de 70.000 de euro, pietre de mină – 25.000 de euro – şi timbre, a căror valoare ajunge la 50.000 de euro. Trebuie să precizăm faptul că aceste colecţii se regăsesc şi în declaraţiile de avere anterioare ale senatorului. La averea lui Mircea Florin Andrei (unul dintre cei mai bogaţi senatori) se adaugă şi proprietăţile imobiliare. Potrivit declaraţiei sale de avere, Andrei deţine 10 hectarede teren agricol în Giurgiu, 11.000 de metri pătraţi de teren intravilan în Prahova, peste 1.000 de metri pătraţi de teren intravilan în Bucureşti, peste 3.000 de metri pătraţi de teren intravilan în judeţul Olt. În Capitală, Mircea Andrei mai deţine, alături de soţie, trei case şi patru apartamente, ultimul fiind achiziţionat anul trecut.

Mircea Andrei este fost procuror, actualmente avocat. A intrat în politică în 1997, în ApR (partidul înfiinţat de Meleşcanu după ce a plecat din PSDR). În traseul său politic, Andrei a trecut pe la PNL, apoi la PD-L, devenind din 2008 senator al acestui partid. Mircea Andrei este şi unul dintre avocaţii lui Sorin Ovidiu Vîntu. La începutul acestui an, presa naţională comenta faptul că senatorul PD-Lplăteşte circa 60.000 de euro anual pentru ca fiul său să studieze în cadrul liceului ultra-exclusivist Rosenberg, din Elveţia. „După facultate se va înscrie la Oxford, Cambridge sau London School of Economics, că aia e cea mai bună şcoală de economie din lume. Întâmplarea a făcut că am posibilitatea să întreţin educaţia copilului. Dacă e cu bursă sau nu, lucrul ăsta nu e important“, declara Mircea Andrei în acel moment.

Vezi care era averea lui Mircea Florin Andrei în 2010