FacebookTwitterLinkedIn

Petre Daea, ministru Agriculturii, a fost cel mai mediatizat ministru al guvernului la televiziune, în perioada 1-30 iulie 2022, înregistrând 1.236 de apariţii la posturile TV monitorizate de compania mediaTRUST, autoarea studiului privind vizibilitatea partidelor politice generate de miniștrii Executivului în presa scrisă, presa online, radio și TV.

Materialele în care Petre Daea a fost menționat la TV au avut ca subiect Guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de nou ministru al Agriculturii.

Vârful de vizibilitate la TV este remarcat în data de 22 iulie 2022, cu materiale privind numele lui Petre Daia apărut în ancheta DNA legată de presupusele concursuri ce ar fi fost jucate de Adrian Chesnoiu, fostul titular de la Agricultură, conform monitorizării mediaTRUST.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din partea PSD, a înregistrat 694 apariții la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, în timp ce colegul său de la Ministerul Finanțelor, Adrian Câciu a avut 620 materiale pe TV.

Sorin-Mihai Cîmpeanu a înregistrat 431 de apariții la posturile TV monitorizate de mediaTRUST, fiind astfel cel mai mediatizat ministru PNL la televiziune. Materialele în care acesta a fost menționat au avut ca subiect guvernul Ciucă, precum și activitatea în calitate de ministru al Educației. Vârful vizibilității se înregistrează în data de 1 iulie 2022, în contextul rezultatelor finale la Evaluarea Națională și ale examenului de Bacalaureat.

Virgil-Daniel Popescu, ministrul Energiei din partea PNL, a avut 299 de apariții la TV, iar Lucian Bode (PNL), ministrul Afacerilor Interne, a obținut 297 de apariții TV în luna iulie.

Din partea UDMR se remarcă Barna Tánczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu 560 apariții pe TV în această perioadă monitorizată de mediaTRUST. El este urmat de Carol-Eduard Novák, cu 324 materiale și de ministrul Hunor Kelemen, citat în 227 de materiale TV.

Studiul de vizibilitate al miniștrilor din Guvernul Ciucă acoperă și presa online, radio și print.

Echipa de miniștri PSD ocupă locul întâi cu cele mai multe apariții în presa scrisă, online, radio și TV, urmată de echipa de miniștri PNL și UDMR.

În iulie, miniștrii PSD au înregistrat 34.862 menţiuni, miniștrii PNL sunt citați în 22.221 materiale și cei UDMR cu 10.633 mențiuni în mass-media din România – presă scrisă, presă online, radio și TV.

Metodologie

În prezentul studiu, Vizibilitatea partidelor politice generată de miniștrii cabinetului Ciucă – Presă scrisă, presă online, radio și TV, pentru o analiză echilibrată și pentru păstrarea echidistanței în evaluarea mediatizării echipelor ministeriale, apariţiile Primului Ministru Nicolae Ionel Ciucă nu au fost incluse.

În realizarea studiului s-au luat în calcul doar  miniștrii cu portofoliu.

Analiza include toate materialele din presa tipărită, posturile de radio și TV monitorizate de mediaTRUST precum și site-urile, paginile oficiale facebook, twitter, instagram, youtube, bloguri, podcast-uri si comentarii retele socializare.

Pentru mai multe detalii privind monitorizarea presei scrise, radio, TV, online și social media consultati www.mediatrust.ro.

Pentru masurarea impactului (audienţei) materialelor incluse în studiu sunt folosite datele de audienţă furnizate de ARMA (pentru televiziuni), BRAT (pentru presa tiparită), ARA (pentru radio) şi metode proprietare mediaTRUST în cazul mediului online (inclusiv Social Media).