Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare: „Ne-am angajat să atingem un nou record al investiţiilor statului în economie de 62 mld. lei, cu 8 mld. lei mai mult ca în 2020

Ministrul Finanțelor a anunțat că investițiile statului în economie vor fi de 62 de miliarde de lei anul acesta, cu 8 miliarde mai mult decât în 2020.
alexandru nazare

„Încă de la începutul anului, ne-am angajat să atingem un nou record al investiţiilor statului în economie, de 62 miliarde lei, cu 8 miliarde lei mai mult ca în 2020, iar o parte din acestea o reprezintă şi schemele de ajutor de stat. Voi continua sa susţin şi voi face tot posibilul să extind aceste programe, întrucât investiţiile reprezintă un motor important de relansare şi creştere economică pentru România. În propunerea PNRR trimisă la Bruxelles am prevăzut o suplimentare de 200 milioane de euro pentru schemele de ajutor de stat şi vom continua negocierile astfel încât să primim aceşti bani pentru impulsionarea investiţiilor private în ţara noastră. Mai multe investiţii înseamnă sume mai mari care se întorc la bugetul de stat prin taxe, impozite, contribuţii, precum şi o dezvoltare regională accelerată. Încurajez în continuare companiile să acceseze măsurile de stimulare a economiei puse la dispoziţie de statul român, inclusiv schemele de ajutor de stat în vigoare”, a declarat luni Alexandru Nazare, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanțelor.

Ministrul a participat la inaugurarea unei noi capacitaţi de producţie a unei fabrici din Prahova, care a beneficiat de un ajutor de stat de aproximativ 29 milioane lei. Investiţia va genera peste 200 de locuri de muncă, se arată în comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii