FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Energiei Virgil Popescu a afirmat marți că România nu va avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze în cazul în care va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat, astfel, prin celelalte rute, respectiv Giurgiu şi Arad.

”Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat repede prin celelalte rute, Giurgiu şi Arad. În plus, iarna a cam trecut şi ne putem asigura din resurse proprii necesarul de consum al ţării”, a scris, marţi ministrul Virgil Popescu pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, se analizează alte surse, în afara intermediarilor Gazprom.  

”Ne uităm la LNG, la SUA, la Azerbaidjan Va fi modificat şi modul de calcul al redevenţei pentru gaze, care acum este stabilit în funcţie de preţul de referinţă de la Viena, astfel încât să fie calculată în funcţie de cotaţiile din România ale gazelor”, a mai scris ministrul.  

Popescu a adăugat că ieri a avut loc o întâlnire la Guvern, pentru a contura soluții. “Soluţii sunt, nu sunt doar pe termen scurt, oamenii trebuie să ştie că vor fi asiguraţi de la 1 aprilie. Vom face publice aceste măsuri după ce acestea vor fi validate în coaliţie.”