FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu luna mai, Complexul Energetic Oltenia îşi va creşte capacitatea de producţie cu 300 MW, iar până la sfârşitul anului va fi dată în folosinţă Centrala de la Iernut, care va furniza alţi 210 MW, a anunțat Ministrul Energiei Virgil Popescu marţi seară, după o întâlnire cu reprezentanţi ai mai multor companii din domeniu.

“Prin dialog, asumare şi colaborare vom reuşi să punem în practică planurile de investiţii pentru asigurarea securităţii energetice a României”, a scris Virgil Popescu, marţi seară, într-o postare pe Facebook.

Ministrul Energiei a avut o întâlnire de lucru, alături de premierul Nicolae Ciucă, secretarul general al Guvernului Marian Neacşu şi miniştrii Mediului, Tanczos Barna şi Justiţiei Cătălin Predoiu, cu reprezentanţii companiilor Romelectro, Hidroconstruct, Hidroelectrica, CE Oltenia şi CE Hunedoara. 

“CEO Oltenia îşi va creşte capacitatea de producţie din luna mai cu 300 MW, iar până la sfârşitul anului vom da în folosinţă Centrala de la Iernut, care va furniza alţi 210 MW. Investiţiile pentru obţinerea energiei din sistemul hidro vor asigura alţi 200 de MW, începând cu anul viitor. Aşa cum am anunţat la sfârşitul lunii martie vom lansa call-uri de proiecte, care vor fi finanţate cu fonduri din PNRR, în valoare de 960 milioane euro, care vor genera o capacitate suplimentară de producere a energiei electrice de 260 MW. Iar prin Fondul de Modernizare în această toamnă vor fi depuse proiecte pentru dezvoltarea capacităţilor de producere a  energiei, cu o valoare de 2,8 miliarde euro”, a anunţat Popescu.