FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a semnat 56 de contracte de finanţare în valoare de peste 9 milioane de euro pentru proiecte privind tranziţia la economia circulară şi competitivitate.

Am declarat de la începutul mandatului că principalul meu obiectiv este sprijinirea industriei româneşti. M-am ţinut de cuvânt. Am demarat trei scheme de ajutor de stat, iar acum pentru două din aceste scheme au fost semnate contractele. Am semnat 56 de de contracte de finanţare în valoare de peste 9 milioane de euro: 47 de contracte de 8 milioane de euro pentru tranziţia la economia circulară şi 9 contracte pe schema de minimis pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale cu o valoare de 1,2 milioane de euro. Cererea de finanţare a fost uriaşă. De acum, proiectele pot să fie demarate!“, a declarat Florin Spătaru, citat de Agerpres.

Ministerul Economiei gestionează trei scheme de ajutor de stat, dintre care schema de minimis în vederea tranziţiei către economia circulară, cu un buget de 8 milioane euro şi schema de ajutor de minimis “Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creştere a competitivităţii produselor industriale“.

Datorită cererii de finanţare foarte mare, precizează ministrul Florin Spătaru, este analizată posibilitatea extinderii programelor actuale, dar şi a demarării unor noi scheme de finanţare. ”Aceşti bani vor contribui la crearea de noi locuri de muncă şi investiţii în modernizarea fabricilor cu echipamente şi tehnologie de ultimă generaţie. Facem primii paşi către o industrie verde, competitivă şi durabilă“, a subliniat Spătaru.