FacebookTwitterLinkedIn

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, a declarat la „Ora Guvernului” din Parlament că deficitul în privința colectării veniturilor la bugetul de stat nu este de 20 de miliarde de lei, ci se situează la aproximativ 4,7 miliarde de lei.

El a spus că și anul trecut au fost necesare măsuri de ajustare a cheltuielilor, pe fondul unei slabe încasări a veniturilor. Accentul trebuie pus pe îmbunătățirea activităților de colectare derulate de ANAF și de vămi.

Adrian Câciu: „Dacă România are arierate recuperabile de încasat de 25 de miliarde și o evaziune fiscală estimată la 12%, nu credeți că este bine să întărim colectarea? Dar este bine ca și statul să ia măsuri de consolidare bugetară pe partea cheltuielilor și să dea Dumnezeu ca la rectificare veniturile să fie pe măsura estimatului și atunci poate găsi ca supliment un pachet de măsuri pentru populație. Vă asigur că ceea ce face Guvernul în acest moment este un gest de responsabilitate”, conform RRA.

Adrian Câciu a mai spus că taxele nu vor crește, susținând că toate contractele din PNRR vor fi finalizate, iar banii din acest program se vor încasa.