FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Sănătăţii îndeamnă pacienţii să se informeze cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor şi avertizează că utilizarea `eronată” a acestora afectează milioane de oameni din întreaga lume.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat data de 17 septembrie Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului, cu scopul de a fi dezvoltate politici şi practici privind siguranţa pacienţilor în lume.

În acest context, tema de anul acesta a Zilei Mondiale pentru Siguranţa Pacientului este utilizarea sigură a medicamentelor.

Ministerul Sănătății: „Anul acesta, tema stabilită de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este reprezentată de utilizarea sigură a medicamentelor.

Ministerul Sănătăţii îndeamnă pacienţii şi aparţinătorii acestora să se informeze cu privire la modul de utilizare corectă a medicamentelor şi să conştientizeze importanţa achiziţionării acestor produse numai din surse autorizate.

Atragem atenţia asupra achiziţionării medicamentelor online, din surse neautorizate, care creşte riscul de a intra în posesia unor produse falsificate. Aceste produse neautorizate ar putea să nu fie evaluate corespunzător din punct de vedere al calităţii, siguranţei şi eficacităţii, în conformitate cu prevederile legale în vigoare de la nivelul Uniunii Europene”, conform Agerpres.

Ministerul Sănătăţii subliniază că „utilizarea eronată” a medicaţiei afectează milioane de pacienţi în întreaga lume, iar costurile cauzate de neglijarea siguranţei pacientului reprezintă “o povară pentru toate sistemele de sănătate”.