Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Ministerul Muncii introduce semnătura electronică pentru contractele de telemuncă

Ministerul Muncii a finalizat actul normativ privind digitalizarea relaţiilor de muncă prin care se introduce semnătura electronică pentru contracte şi se simplifică activitatea prin telemuncă, a anunţat Violeta Alexandru.
semnatura digitala electronica

Actul normativ prevede că, în premieră pentru România, să se folosească semnătura electronică, atât la semnarea, cât şi la modificarea sau încetarea Contractului Individual de Muncă, transmite Agerpres.

“După consultări cu sindicatele şi patronatele, după discuţii cu antreprenori din Bucureşti şi din ţară am luat decizia de a face un pas major în ce priveşte digitalizarea relaţiilor de muncă şi, implicit, simplificarea derulării acestora”, a spus ministrul de resort, pe Facebook.

Gata! Sunt gata să ating următorul meu obiectiv: digitalizarea relațiilor de muncă. Am dedicat mult timp rezolvării…

Publicată de Violeta Alexandru pe Marţi, 13 octombrie 2020

Proiectul legislativ prevede folosirea semnăturii electronice inclusiv la instructajul SSM. De asemenea, documentele se vor putea păstra în arhivă electronică, iar activitatea telesariatului va putea fi verificată prin mijloace electronice, fără ca acesta să fie obligat să menţioneze locul în care prestează activitatea.

Totodată, telesalariatul îşi va putea folosi propriul laptop/echipament pentru desfăşurarea muncii, prin acordul părţilor, iar angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru condiţiile de muncă alese de către telesalariat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii