FacebookTwitterLinkedIn

Actul normativ prevede că, în premieră pentru România, să se folosească semnătura electronică, atât la semnarea, cât şi la modificarea sau încetarea Contractului Individual de Muncă, transmite Agerpres.

“După consultări cu sindicatele şi patronatele, după discuţii cu antreprenori din Bucureşti şi din ţară am luat decizia de a face un pas major în ce priveşte digitalizarea relaţiilor de muncă şi, implicit, simplificarea derulării acestora”, a spus ministrul de resort, pe Facebook.

https://www.facebook.com/violetaalexandruoficial/posts/1090070594746942

Proiectul legislativ prevede folosirea semnăturii electronice inclusiv la instructajul SSM. De asemenea, documentele se vor putea păstra în arhivă electronică, iar activitatea telesariatului va putea fi verificată prin mijloace electronice, fără ca acesta să fie obligat să menţioneze locul în care prestează activitatea.

Totodată, telesalariatul îşi va putea folosi propriul laptop/echipament pentru desfăşurarea muncii, prin acordul părţilor, iar angajatorul nu va mai fi obligat să răspundă pentru condiţiile de muncă alese de către telesalariat.