Cautare
, Contributor

Tech |
|

Ministerul Finanţelor a lansat o platformă online de monitorizare a ajutoarelor de stat 

Ministerul Finanţelor a lansat miercuri o platformă online prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat.  
ministerul finantelor

Platforma este disponibilă începând de astăzi, 14 aprilie.  “În vederea informatizării şi flexibilizării mecanismelor de implementare a schemelor de ajutor de stat, Ministerul Finanţelor anunţă lansarea platformei on-line de tip ”monitoring tool”, prin intermediul căreia operatorii economici pot transmite toate documentele necesare accesării unui ajutor de stat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul de Finanţe.

Platforma asigură, printre altele, transmiterea online a documentaţiilor aferente cererilor de acord pentru finanţare şi de plată a ajutorului de stat. De asemenea, noul instrument aduce informatizarea procesului de analiză a documentaţiei transmise şi monitorizarea în timp real a gradului de implementare şi de respectare a condiţiilor de menţinere a investiţiilor şi a locurilor de muncă aferente proiectelor aprobate spre finanţare de către Ministerul Finanţelor.

Prin colectarea tuturor informaţiilor referitoare la cererile de acord pentru finanţare şi de plată, depuse în baza schemei de ajutor de stat, se creează o bază de date completă a proiectelor în curs de aprobare, implementare şi monitorizare”, se mai arată în comunicat.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii