FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanțelor lansează luni, 18 septembrie, o nouă ediție a campaniei „România are sânge de rocker, acum și de investitor” prin intermediul programului de titluri de stat Fidelis.

Cetățenii care donează sânge în perioada 18 septembrie-3 octombrie, dar și persoanele care pot face dovada faptului că au donat de la începutul anului până acum vor avea cea mai mare dobândă, de 7,25%, și vor beneficia și de scăderea pragului minim de subscriere, de la 5.000 lei la 500 lei la titlurile de stat Fidelis.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: „Alături de Răzvan Exarhu și Rock FM dăm startul unei noi etape din această campanie valoroasă ”România are sânge de rocker, acum și de investitor”.

Cele două tranșe de anul acesta ne-au arătat că nu suntem doar norocoși să avem investitori dedicați, ci și cu un suflet mare: 2.300 donatori investitori au investit peste 5 miliarde lei. Succesul ediției este cu adevărat valoros atunci când este însoțit de o grijă autentică pentru ceilalți.

Această nouă tranșă oferă investitorilor randamente competitive, astfel încât să puteți să vă gestionați economiile cu încredere și să contribuiți la finanțarea proiectelor și inițiativelor noastre privind dezvoltarea economică. De asemenea, comisioanele sunt zero iar câștigurile rămân neimpozabile”.

În afară de tranșa specială, ediția Fidelis, care începe luni, va avea și emisiunile uzuale, respectiv titluri de stat în lei cu scadențe de un an și trei ani și dobânzi anuale de 6,25%, respectiv 7,10%, și titluri de stat în euro cu scadențe de un an și cinci ani și dobânzi anuale de 3,90%, respectiv 5,30%, notează Rador.

Valoarea nominală a unui titlu de stat Fidelis este de 100 lei pentru emisiunea în lei și de 100 euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 lei, respectiv 1.000 euro.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat Fidelis nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat Fidelis lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.