FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanţelor a anunțat că a primit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) suma de 368 milioane de euro pentru construirea Spitalului Regional de la Craiova, care se preconizează să fie finalizat până în anul 2027.

Adrian Câciu, ministrul Finanţelor, şi Christian Kettel Thomson, vicepreşedintele Băncii Europene de Investiţii, au discutat luni despre modalităţile de a operaţionaliza cât mai repede şi eficient contractul de finanţare a noului Spital Regional de la Craiova, contract semnat de cei doi.

Împrumutul este al treilea din seria finanţărilor acordate de BEI în perioada 2021-2022 pentru sprijinirea construcţiei spitalelor regionale de urgenţă din România, după investiţiile în spitalele regionale de urgenţă din Iaşi şi Cluj, în valoare totală de 555 milioane de euro, notează Agerpres.

Spitalul din Craiova va avea 807 paturi pentru spitalizări și 130 de paturi și tărgi pentru tratamente ambulatorii și va oferi servicii medicale de ultimă generație, inclusiv tratamente pentru cancer, traume și asistență maternală. De asemenea, noul spital va crea peste 3.000 de locuri de muncă.