FacebookTwitterLinkedIn

Începând de marți, 1 martie, românii pot investi în titlurile de stat Tezaur, cu maturităţi de unu, trei şi cinci ani şi dobânzi anuale de 4,55%, 5,05% şi 5,4%, anunță Ministerul Finanțelor.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în forma dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate între 1 – 28 martie 2022, online, numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV, informează RRA

Operaţiunile care pot fi realizate online sunt: deschidere cont de subscriere pe numele investitorului la o unitate a Trezoreriei Statului selectată, subscriere titluri de stat Tezaur, virament al sumelor din contul de subscriere al investitorului către un cont bancar pe numele investitorului. 

De asemenea, titlurile pot fi cumpărate între 1 şi 29 martie 2022 de la unităţile Trezoreriei Statului, între 1 şi 28 martie 2022 în mediul urban şi 1 şi 25 martie 2022 în mediul rural, prin subunităţile poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

Titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. 

Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile. 

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi folosite pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice.