FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Finanţelor anunţă că a încasat, miercuri, suma de 521 de milioane de lei, ca urmare a îndeplinirii obiectivului de conectare a 600.000 de case de marcat la sistemul informatic al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi reîntregirii sumelor cheltuite în trimestrul IV, de la bugetul de stat, pentru investiţiile din cadrul jaloanelor PNRR.

Prin conectarea celor 600.000 de case de marcat, mediul de afaceri are posibilitatea deducerii din impozitul pe venit/profit a cheltuielilor ocazionate de achiziţia şi punerea în funcţiune a aparatelor de marcat fiscale electronice (AMEX-uri), notează news.ro.

Este cea mai mare sumă primită până acum şi adăugând şi primele două tranşe încasate anul trecut ajungem să avem peste 42% încasări din alocarea totală destinată ministerului prin programele asumate din PNRR. Suntem în grafic şi nu pot decât să mă bucur şi să mulţumesc echipei pentru exemplul de bună practică administrativă”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Potrivit ANAF, valoarea totală a deducerilor din impozitul întreprinderilor, aferentă achiziţiei aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), se ridica la sfârşitul anului trecut la suma de 338 mililoane lei.