FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Energiei vrea să resusciteze proiectul de 1 miliard de euro al hidrocentralei cu acumulare prin pompaj Tarniţa-Lăpuşteşti (județul Cluj), inițiativă lansată încă din anii ‘80 și abandonată succesiv de guvernele post-decembriste.

“Este exact genul de proiect de care România are nevoie, iar timpul lui a venit. Energie verde, investiţie strategică, echilibrare de sistem”, a scris ministrul Energiei, Sebastian Burduja, pe Facebook.

El a adăugat că s-a consultat cu zeci de specialişti de la începutul mandatului și va consulta piaţa pentru a identifica ”cele mai bune soluţii de proiectare a acestui obiectiv”.

Potrivit lui Burduja, ar fi ”ideal” ca investiția să fie finanțată din fonduri europene și să fie derulată cu “investitori serioşi”.

”El nu se va face de azi pe mâine, dar se va face. Cu bani europeni – ideal din Fondul pentru Modernizare – și investitori serioși. Și cu exploatarea tuturor studiilor pe care România le are cu privire la acest obiectiv, studii realizate în ultimele decenii, care trebuie aduse la zi”, a mai scris Burduja.