FacebookTwitterLinkedIn

Autoritățile iau în calcul să impoziteze toate companiile energetice, însă ministrul Energiei Virgil Popescu spune că nimeni nu va avea de suferit de pe urma acestor modificări.

”Vă asigur că, aşa cum aţi văzut public, oamenii nu vor avea de suferit în urma acestor modificări. Ne gândim foarte mult la o impozitare a întregului lanţ de producţie, intermediere şi furnizare”, a declarat miercuri ministrul Energiei.

El a adăugat că decizia acestei impozitări generale urmează să fie adoptată de ministerul Energiei, ministerul Finanțelor și Autoritatea Națională de reglementare în Energie.

Potrivit lui Popescu, traderii de energie și gaze nu ar trebui să obțină profituri mai mari de câteva procente, pentru că aceștia nu fac nimic altceva în afară de a vinde și a revinde un produs.

„Impozităm pe toată lumea atunci când sunt profituri foarte mari. Și piața de energie electrică face profituri foarte mari. Și dublu e un profit foarte mare. După mine, un intermediar de energie electrică și gaze naturale nu ar trebui să câștige mai mult de câteva procente, că doar ia și vinde”, a spus Virgil Popescu.