FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Apărării Naţionale a cheltuit în 2021 aproximativ 20 miliarde de lei, 14 au reprezentat cheltuielile curente (salarii, pensii, utilităţi, reparaţii, instrucţie etc), iar peste 5 miliarde au fost cheltuieli de capital (achiziţii).

Conform documentului publicat cu privire la situaţia plăţilor efectuate în anul 2021 de la bugetul de stat, dintre cheltuielile curente, cele mai multe plăţi ale ministerului, de aproape 6,5 miliarde, reprezentând 32,6%, s-au realizat pentru personal: plata drepturilor salariale, a contribuţiilor sociale, a diferitelor indemnizaţii.

Aproape 5,9 miliarde de lei, 29,5% din totalul cheltuielilor, au fost alocaţi pentru achiziţia de tehnică nouă şi plata TVA-ului la echipamentele cumpărate deja.

În timp ce pentru asistenţă socială au fost cheltuiţi peste 4,1 miliarde de lei, 20,6%, reprezentând, în principal, plata pensiilor militare şi a altor indemnizaţii pentru veterani.

Peste 2 miliarde (10%) au fost cheltuite pentru bunuri şi servicii: utilităţi, comunicaţii, internet, reparaţii curente la clădiri etc și peste 1 miliard de lei au fost cheltuiţi pentru activităţi medicale, sportive, culturale şi învăţământ.