FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) a anunțat că firmele vor putea obţine credit în valoare minimă de 500 milioane de lei pentru digitalizarea proceselor de producţie şi înnoirea tehnologiilor cu unele verzi, prin intermediul unui program de accelerare a dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Din totalul sumei, MAT va acorda o primă de capital de cel mult 100.000 lei, destinată scăderii şi reeşalonării creditului.

În urma implementării programului vor fi cel puţin 500 de IMM-uri active în economia naţională, cel puţin 500 companii verzi şi/sau digitalizate şi cel puţin 12,5 milioane lei investiţii în digitalizarea şi/sau transformarea verde a IMM-urilor.

Vor fi realizate cel puţin 500 de investiţii în tehnologii noi în domeniul productiv autohton şi se vor investi cel puţin 300 miliarde de lei în retehnologizarea întreprinderilor din domeniul producţiei.

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: „Antreprenorii au nevoie de noi programe care să le asigure capitalizarea afacerilor pentru a achiziţiona tehnologia necesară creşterii competitivităţii.

România se află pe piaţa unică de 16 ani şi trebuie să fim conştienţi că, fără politici publice care să diminueze decalajul faţă de companii cu tradiţie pe piaţa europeană, vom continua să importăm produse cu valoare adăugată mare, exportând doar materiale primă.

Mă bucur să ştiu că încă un obiectiv din programul de guvernare este în line dreaptă şi că avem definitivată procedura pentru programul de accelerare a dezvoltării IMM-urilor”, conform Agerpres.