FacebookTwitterLinkedIn

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, promite că va aduce bugetului de stat o economie de aproximativ 10 milioane de euro prin reorganizarea totală a ministerului la cârma căruia se află.

Potrivit lui Florin Barbu, 10 instituții din subordinea Ministerului Agriculturii vor intra în reorganizare totală, iar peste 300 de funcții de conducere vor fi desființate. Barbu a mai precizat că după reorganizare peste 1.700 de oameni vor primi un salariu mai mare, deoarece salariul lor de bază este mai mic în comparație cu cel existent în alte instituții de stat.

„ (…) Atunci când reorganizezi instituții care au un salariu de bază mai mic față de alte instituții care au un salariu de bază mai mare, trebuie să îi duci la nivelul maxim în plată. Bineînțeles că în jur de 1.700 de oameni prin această reorganizare vor primi un salariu mai mare. Mai mult de atât, eficientizăm instituțiile publice și în perioada următoare Ministerul Agriculturii lansează foarte multe proiecte de ordinul miliardelor de euro”, a punctat ministrul Agriculturii.

În ceea ce privește instituțiile din subordine care vor fi reorganizate, șeful MADR a transmis că acestea nu vor fi desființate ci comasate. „Nu se vor desființa instituții, se vor comasa: ADS (Agenția Domeniilor Statului n.r), ANF (Autoritatea Națională Fitosanitară), ANZ (Agenția Națională pentru Zootehnie). Sunt foarte multe instituții, în jur de 10, care vor intra în reorganizarea totală a Ministerului Agriculturii”, a subliniat acesta.

Întrebat dacă vor fi șefi care își vor pierde locurile de muncă, Barbu a adăugat că prin această reorganizare, cităm, „se vor desființa 300 de funcții de conducere, iar economia la bugetul de stat va fi de aproximativ 10 milioane de euro”.