FacebookTwitterLinkedIn

Inspectorii Ministerului Agriculturii desfăşoară la nivel naţional acţiuni de control, în colaborare cu Protecția Consumatorilor şi ANAF, pe zona de comercializare a produselor agroalimentare specifice perioadei Sărbătorilor Pascale.

Acţiunile de control, identificare şi sancţionare a neregulilor constatate, desfăşurate la nivel naţional, începând cu 15 aprilie, vizează verificarea conformităţii produselor agroalimentare cu standardele de comercializare, a provenienţei acestora, precum şi combaterea unor fenomene ilicite, dar şi existenţa documentelor care să ateste provenienţa alimentelor supuse comercializării, notează Agerpres.

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii: „Trebuie să descurajăm orice fel de acţiune speculativă a celor care încearcă să profite nedrept în această perioadă în care oamenii se pregătesc pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. De aceea, am dispus intensificarea controalelor mixte, pentru a ne asigura că pe mesele românilor ajung alimente de calitate şi care respectă standardele de comercializare.”