FacebookTwitterLinkedIn

Televiziunea Minimax programează începând cu luna aprilie șase lungmetraje de animație cu celebrul personaj, plus două seriale – Barbie Dreamhouse Adventures și Barbie Dreamtopia, notează Media Expres.

Filmele difuzate sunt: „Barbie Mariposa” (2007), „Barbie Mariposa şi Zâna Prinţesă” (2013), „Barbie în secretul zânei” (2011), „Barbie în Lacul lebedelor” (2003), „Barbie și surorile ei în goana după cățeluși” (2016), „Barbie și surorile ei în Povestea unui ponei” (2013). Lungmetrajele de animație sunt difuzate lunea, de la 13:05, marțea, de la 13:05 și 20:30, miercurea – de la 20:30 și în weekend (sâmbăta și duminica de la 8:05 și 9:30).

În paralel cu desenele animate de la TV, copiii sunt invitați la un concurs pe pagina de Facebook Minimax (www.facebook.com/minimaxromania), în perioada 1-25 aprilie. Sunt puse în joc o mulțime de premii care îi vor purta pe cei mici în lumea plină de fantezie a lui Barbie.

Creată de Ruth Handler, co-fondatoarea companiei de jucării Mattel, păpușa Barbie umplea la data lansării un gol într-o piaţă de păpuşi-bebeluşi, ce puneau fetele doar în roluri de mame. Ruth a reinventat rolul păpuşii, permițând fetițelor să se imagineze în diferite roluri sociale.

Celebra Barbie a avut peste 200 de profesii din 1959, pe măsură ce Ruth Handler încuraja, cu ajutorul păpușii, ca fetițele să urmeze o carieră pe măsura viselor personale.

Astfel, Barbie a devenit astronaut în 1965, cu patru ani înainte ca Neil Armstrong să pună piciorul pe Lună. În anii 1990 Barbie „candida” pentru preşedinţia Statelor Unite – înainte ca o femeie să candideze pentru această funcţie.

În 2010, a învăţat să programeze şi a devenit inginer de computere. În 2018 a devenit inginer de roboţi. Ultima ei evoluţie profesională, în 2019, este de exploratoare.

Barbie a apărut pentru prima oară la un târg de jucării de la New York, după cum e consemnat de către Barbie History Foundation, însă mulţi cumpărători nu vedeau niciun viitor pentru acest nou model. Îmbrăcată într-un costum de baie alb-negru şi cu părul prins în coadă, Barbie era total diferită de păpuşile-bebeluş atât de populare la momentul respectiv. Ea a devenit însă un simbol, cu 350.000 de bucăți vândute numai în primul an, în pofida predicțiilor inițiale că va fi un eșec.

Televiziunea Minimax este deținută de AMC, se distribuie prin Tematic Cable în toate rețelele de cablu și satelit și difuzează publicitate din România prin Thematic Channels.