Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering automotive and transportation, as well as other industries. Have any news tip? Drop me an email at iulian.luca@forbes.ro

Lideri |
|

Miliardarul Richard Branson a efectuat primul său zbor în spațiu

Rolul oficial al lui Richard Branson (70 de ani) pe durata zborului a fost să testeze şi să evalueze experienţa pe care o vor trăi viitorii clienţi.
SpaceShipTwo Unity Released From VMS Eve for Second Glide Flight

Bronson este astfel primul miliardar care efectuează o călătorie în spaţiu la bordul unei nave dezvoltate de o companie pe care a înfiinţat el însuşi, luându-i faţa lui Jeff Bezos care urmează să efectueze un zbor spaţial la 20 iulie. Un alt miliardar rival, patronul SpaceX, Elon Musk, s-a aflat la faţa locului duminică pentru a participa la eveniment, transmite France Presse.

Excentricul miliardar britanic a aterizat în siguranţă duminică în New Mexico, după ce a petrecut câteva minute la o altitudine recunoscută de SUA ca graniţă a spaţiului, la bordul navei construite de compania sa Virgin Galactic. VSS Unity, care transporta, de asemenea, doi piloţi şi alţi trei pasageri, a aterizat pe o pistă la baza Spaceport America, în statul american New Mexico, în jurul orei locale 09:40 (15:40 GMT).

La circa 15 kilometri înălţime, nava spaţială s-a desprins de avionul său purtător şi a început o ascensiune supersonică, ajungând la o altitudine de peste 80 km – înălţimea stabilită în SUA pentru graniţa spaţiului.

Odată motorul oprit, pasagerii au putut să se desprindă de scaunele lor pentru a pluti câteva minute în imponderabilitate şi să admire curbura Terrei de la unul dintre cele 12 hublouri ale cabinei. După ce a atins nivelul maxim de aproximativ 90 km altitudine, nava a început procesul de coborâre.

De acum, Virgin Galactic prevede două noi zboruri de testare, apoi va da start operaţiunilor comerciale regulate pentru începutul anului 2022, propunându-şi să efectueze 400 de zboruri pe an de pe Spaceport America.

Aproximativ 600 de bilete au fost vândute deja unor persoane din 60 de ţări diferite – inclusiv vedete de la Hollywood – pentru un preţ cuprins între 200.000 şi 250.000 de dolari.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii