Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Miliardarul Petr Kellner, proprietarul ProTV, a murit într-un accident de elicopter

Petr Kellner a murit într-un accident de elicopter în Alaska, a anunțat luni grupul financiar PPF, potrivit Reuters. Acesta era cel mai bogat om din Cehia, cu o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari. 
Petr Kellner

Miliardarul ceh avea 56 de ani, iar potrivit PPF, alți cinci oameni și-au pierdut viața în teribilul incident aviatic. Elicopterului Airbus AS350 B3 s-a prăbușit lângă Ghețarul Knik, iar în acest moment autoritățile americane investighează accidentul.

Petr Kellner, fondatorul și acționarul majoritar al PPF,  avea o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari. Acesta a înființat compania de investiții PPF în anii ’90,  iar partenerii săi au făcut parte din schema prin care Cehia a privatizat sute de companii de stat.

Grupul PPF a finalizat în 2020 achiziția companiei-mamă a ProTV, Central Media Entreprises (CME). Tranzacția a fost finalizată după ce Comisia Europeană a aprobat preluarea operațiunilor CME din România, Slovacia, Slovenia, Bulgaria și Cehia.

PPF s-a dezvoltat în domeniile asigurări, finanțe, telecomunicații, media, manufacturier și biotech, desfășurând afaceri în Europa, Asia și Statele Unite.

FOTO: Profimediaimages.ro

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii