FacebookTwitterLinkedIn

Președintele companiei din domeniul chimic Ineos Group Holdings SA se află în discuții cu proprietarii americani ai clubului, familia Glazer, și cu consilierii acestora cu privire la structura unui acord de achiziție, conform Bloomberg.

Potrivit termenilor discutați, Ratcliffe ar putea face o ofertă pentru o parte din acțiunile deținute de familia Glazer și cele ale investitorilor minoritari ai lui Manchester United. 

Ratcliffe ar putea ajunge să dețină o participație inițială de aproximativ 25% în Manchester United într-un acord care ar putea evalua clubul la mai mult de 5 miliarde de lire sterline (6,1 miliarde de dolari), potrivit Bloomberg

Familia Glazer vede în prezent oferta lui Ratcliffe pentru o participație minoritară ca fiind mai atractivă decât o ofertă alternativă din partea investitorilor din Qatar pentru întregul club. Consiliul de administrație al Manchester United urmează să discute cea mai recentă propunere într-o întâlnire care ar putea avea loc în următoarele zile.

Dezbaterile sunt în curs și nu există certitudinea că vor duce la o tranzacție. Cu toate că familia Glazer este mai aproape ca niciodată de a găsi o ofertă acceptabilă, situația rămâne fluidă, iar grupul qatariților ar putea să își mărească în continuare oferta. Acțiunile Manchester United au închis în scădere cu 0,8% la New York la finalul săptămânii, evaluând clubul la aproximativ 3,2 miliarde de dolari. 

Manchester United concurează în Premier League, iar istoria sa bogată și baza sa globală de fani l-au făcut mult timp o țintă dorită de investitorii în căutare de o poziție în cea mai bogată ligă de fotbal din lume. 

Ratcliffe, un fan al lui Manchester United, a concurat cu un consorțiu qatarit condus de Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani. Propunerea lui Ratcliffe ar putea oferi anumitor membri ai familiei Glazer, inclusiv lui Joel și Avram Glazer, o șansă de a rămâne investitori – cel puțin pe termen scurt. 

Acest lucru ar putea înfuria probabil unii suporteri ai lui Manchester United, care au acuzat proprietarii americani pentru anii de subperformanță pe teren și vor ca aceștia să plece din club. Vânzarea este gestionată de bancherii de la firma de consultanță cu sediul în SUA, Raine Group LLC. 

Procesul de licitație s-a desfășurat într-un ritm lent, având în vedere interesele diferiților acționari implicați. Ratcliffe a prezentat mai devreme în acest an o propunere de a achiziționa 69% din acțiunile Manchester United deținute de familia Glazer. 

Fostul star al lui Manchester United, David Beckham, a declarat într-un interviu pentru CNBC difuzat joi că este momentul potrivit pentru ca cineva nou să preia clubul.