Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Lideri |
|

Miliardarul indian Sanjeev Gupta a fost în prima vizită la combinatul siderurgic din Galați de după izbucnirea pandemiei

Grupul Liberty Steel îşi menţine neschimbat planul de a investi un miliard de euro în modernizarea combinatului de Galaţi în următorii 10 ani, a declarat pentru ziarul „Viaţa liberă” industriaşul Sanjeev Gupta. Industriașul a fost prezent luni, 25 mai, la Galaţi, pentru a analiza situaţia unităţii, în contextul crizei coronavirusului, dar şi pentru a pregăti întâlnirea cu premierul Ludovic Orban, programată în cursul zilei de marţi, 26 mai.
 aboneaza-te
096 dosar 101 ArcelorMittal Sanjeev Gupta

Vizita la Galaţi este prima deplasare în străinătate pe care Sanjeev Gupta – preşedinte executiv al G.F.G Alliance, din care face parte şi Liberty Steel – o face după ridicarea restricţiilor de circulaţie din UK şi UE.

Alături de Gupta au fost şi Roland Junck, preşedinte pentru Europa şi Marea Britanie Liberty Steel, precum şi Paramjit Kahlon, recent numit director general pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat Liberty Steel, notează „Viața liberă”.

Criza coronavirusului a dus la o scădere cu aproape 30 la sută a pieţei oţelului la nivel mondial, dar, din punctul de vedere al Liberty Steel a adus şi o serie de oportunităţi.

„Cea mai mare oportunitate pe care o vedem este aceea de a accelera strategia noastră GREENSTEEL, de a ne moderniza tehnologiile şi a deveni neutri din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030. Şi vrem ca Galaţiul să fie primul combinat din Europa care produce „oţel verde”. Pentru că, inclusiv această criză, ne demonstrează că acesta este viitorul producerii de oţel în Europa şi în lume”, a declarat Sanjeev Gupta.

În următorii cinci ani producţia de oţel de la Galaţi va crește la peste trei milioane de tone pe an, faţă de aproximativ două milioane de tone în prezent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii