FacebookTwitterLinkedIn

Mai mult, datorită potenţialului extraordinar dovedit de anumiţi candidaţi în cursul interviurilor de selecţie, sponsorul Wizrom, împreună cu spitalul Sheba, a decis extinderea numărului de burse de la şase la opt.

„Analizând concluziile comitetelor de jurizare, care au clasat la două din specialităţi câte doi candidaţi pe locul doi, am decis imediat să suplimentez investiţia. Ştiu că această suplimentare reprezintă probabil una dintre cele mai bune decizii de mărire de buget din ultimii ani”, a declarat Eli Davidai, antreprenorul care controlează compania care sponsorizează programul de internship, Wizrom Software, unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii ERP din România.

Cei opt medici rezidenţi români care au câştigat bursele sunt: Lavinia Estera Decean şi Camelia Ţăran la specialitatea neonatologie, Adrian Necula, Lavinia Iovan şi Monica Andreea Sandu la specialitatea anestezie/terapie intensivă, respectiv Cosmin Florescu, Daniela Necula şi Ana Alecsandra la specialitatea patologie.

Suplimentările programului de burse SHI a fost decisă pentru un medic rezident la specialitatea anestezie/terapie intensivă şi pentru unul la patologie, la finalul interviurilor de selecţie care au avut loc în perioada 11-12 decembrie 2012, la sediul Wizrom.

„Medicii rezidenţi care s-au prezentat s-au dovedit a fi foarte bine pregătiţi şi foarte motivaţi. Astfel, Comisia de jurizare la specializarea patologie a stabilit de comun acord că Daniela Necula şi Ana Alecsandra ocupă amândouă locul doi”, a declarat Dr. Iris Barshack, Directorul Departamentului de Patologie în cadrul Sheba Hospital din Israel, preşedintele Comisiei de selecţie la specialitatea patologie.

La rândul său, Dr. Haim Berkenstadt, Directorul Departamentului de Antestezie și Terapie Intensivă în cadrul Sheba Hospital şi preşedinte al Comisiei de selecţie la specialitatea respectivă, a spus „sunt impresionat de calităţile candidaţilor români şi mă bucur că voi avea ocazia de a lucra şi cu Lavinia Iovan şi cu Monica Andreea Sandu, care s-au clasat amândouă pe locul doi”.

Bursele au fost acordate pentru medici rezidenţi, în curs de formare în specialităţile neonatologie, anestezie/terapie intensivă şi patologie, şi acoperă toate costurile de cazare şi transport, plus salariul pentru cei trei ani petrecuţi ca medic rezident la Sheba Hospital, în Israel.

Salariul brut lunar oferit este de 3.000 de dolari SUA (2.400 euro). Mai multe detalii despre pachetul complet de beneficii găsiţi pe site-ul burselor, http://shebafellowship.com/ro/oportunitate. Acesta cuprinde asigurare de sănătate, cazare, asigurare de malpraxis şi altele.