FacebookTwitterLinkedIn

Daniel Dines este cel mai bogat român din lume, prezent încă de anul trecut în clasamentul internațional Forbes. Cu toate acestea, românul nostru este inclus pe lista miliardarilor din Statele Unite. Cu o avere estimată la 6 miliarde de dolari, co-fondatorul și CEO-ul UiPath ocupă locul 451 în lista Forbes a celor mai bogate persoane din lume. Este un avans incredibil față de locul 1.613 pe care-l avea Dines anul trecut, când averea sa a fost evaluată la 1,3 miliarde de dolari.

Daniel Dines, CEO & Founder, UiPath.
UiPath Conference, London.

Compania sa globală de software care dezvoltă o platformă pentru automatizarea proceselor robotizate a fost evaluată de investitori la 7 miliarde de dolari. Antreprenorul Daniel Dines, în vârstă de 49 de ani, a înființat societatea DeskOver în 2005 la București, România, dar ulterior a redenumit-o UiPath și și-a mutat sediul la New York în 2018.

UiPath se va lista curând la Bursa de la New York sub simbolul PATH, iar potrivit prospectului de listare, Daniel Dines, care este directorul general și președintele al companiei, mai deține doar 5% din acțiuni.

 

Pe de altă parte, Ion Țiriac este primul român care a fost inclus pe lista miliardarilor întocmită de revista Forbes. În ediția din acest an se clasează pe locul 1.833, cu o avere estimată la 1,7 miliarde de dolari. Fost sportiv de performanță, Ion Țiriac conduce Grupul Țiriac, care activează în  domenii precum imobiliare, auto, servicii financiare și multe altele. Și averea sa a crescut destul de mult în acest an pandemic. De la 1,2 miliarde de dolari cât era în 2020, nivel pe care-l atinsese în ultimii trei ani, Țiriac a adăugat acum încă o jumătate de miliard. Deloc de neglijat!

În ciuda pandemiei care a adus dificultăți pe toate planurile, bogații lumii au continuat să se îmbogățească. 2020 a fost chiar un an cu multiple recorduri, averile lor înregistrând o creștere de 5 trilioane de dolari, detaliază pe larg Forbes.com.