Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

Miliardarii care au murit în accidente aviatice

Câțiva dintre cei mai bogați și influenți oameni din lume și-au găsit sfârșitul în accidente aviatice, în cea mai mare parte aceste accidente au fost cauzate de defecțiuni apărute la bordul aeronavelor private în care se aflau.

John Walton ( 58 de ani) a murit în 2005 într-un accident aviatic. El se afla pe locul 11 în topul Forbes al celor mai bogați oameni ai planetei, cu o avere estimată la 18,2 miliarde de dolari, la vremea respectivă. John erea fiul mijlociu al Sam Walton, fondatorul lanțului de magazine Wal-Mart, și membru al Consiliului de Administrație al companiei creată de tatăl său și președinte al True North Partners, companie de venture capital. El s-a prăbușit cu un avion de mici dimensiuni, în Jackson, Wyoming (SUA), pe care îl pilota.

Christophe de Margerie (63 de ani) a fost președinte și CEO grupului petrolier francez Total. El alături de alți trei pasageri au murit anul trecut în urma unui accident aviatic. Avionul în care se aflau s-a prăbușit în apropiere de Moscova din cauza erorilor controlorilor de trafic și a pilotului.

Steve Fossett, (63 de ani) a murit în 2008 după ce s-a prăbușit cu avionul său de mici dimensiuni. Epava avionului a fost găsită la 13 luni după dispariția omului de afaceri a fost anunțată. Steve Fossett era proprietarul companiilor de brokeraj Lakota Trading, Inc. și Marathon Securities, Inc. De asemenea, el a devenit cunoscut ca fiind primul om care a făcut înconjorul pământului într-un balon cu aer, fără motor.

GALERIE FOTO: Miliardarii care au murit în accidente aviatice

Lam Kok (46 de ani) a murit în 2013 într-un accident de elicopter. Proprietar al grupului imobiliar Brilliant, cu sediul în Hong Kong, s-a prăbușit cu elicopterul într-un lac din Bordeaux, Franța, după ce a rămas fără combustibil. Împreună cu el a murit și fiul său, în vârstă de doar 12 ani.

Richad Rockefeller (64 de ani), fiul faimosului David Rockefeller Sr. și nepot al lui John D. Rockefeller – cofondatorul companiei petroliere Standard Oil Co. Richard era membru al Rockefeller Brothers Fund Inc., el a murit anul trecut într-un accident de avion. Avionul de mici dimensiuni în care se afla s-a prăbușit la doar câțiva kilometri de aeroportul din New York de pe care decolase. Familia lui a ocupat de-a lungul vremii, în mai multe rânduri, locul întâi în topul celor mai bogați oameni din lume. Anul trecut, David Rockefeller Sr., (99 de ani) – cel mai bătrân miliardar din topul Forbes, era pe locul 193 în clasamentul revistei americane cu o avere de 2,8 miliarde de dolari.

Soții Larry și Jane Glazer, ambii în vârstă de 68 de ani, au murit, la începutul acestui an, într-un accident aviatic în Jamaica, după ce avionul lor a rămas fără combustibil și s-a prăbușit în mare. Cei doi dețineau companiile Buckingham Properties și QCI Direct.

Topul Forbes al celor mai bogați oameni din lume, în 2015

Larry Lee Hillblom (52 de ani) a fost cofondatorul companiei DHL. Avionul privat în care se afla s-a prăbușit în drum spre Spania, în 1995. Trupul său nu a fost găsit niciodată. Averea lui era estimată la circa 300 de milioane de dolari, potrivit revistei Forbes.

Thomas Baker (46 de ani), inventator și om de afaceri, a moștenit de la tatăl său un întreg imperiu de firme, de la companii din industria petrolieră până la aviație, a căror valoare era estimată în anii ’30 la aproximativ 15 milioane de dolari. Avionul în care se afla s-a defectat în timpul zborului și s-a prăbușit pe teritoriul Canadei.

Vezi care este procedura TAROM cu privire la prezenţa în cabina de pilotaj a echipajului de zbor

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii