Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Leadership |
|

Mihnea Șerbănescu, Cushman & Wakefield Echinox: Până să ajungem la încapsularea într-o aplicație a purtătorilor de virus ar trebui să îi depistăm

Mihnea Șerbănescu, General Manager Cushman & Wakefield Echinox a discutat în cadrul ediției cu numărul cinci a evenimentului ForbesForward despre cum se va schimba în viitor modul în care companiile folosesc birourile și importanța testării în masă.
Mihnea Serbanescu_General Manager - Cushman & Wakefield Echinox

General Manager-ul Cushman & Wakefield Echinox a menționat în cadrul emisiunii ForbesForward că momentan este necesar ca poporul și guvernul să se focuseze pe gestionarea crizei sanitare. „Controlul epidemiei înseamnă bani și management, cu cât aceste două resurse sunt puse la lucru cu atât controlul devine mai bun. Vom recupera această criză, și altele care vor urma deoarece omenirea are o capacitate de recuperare foarte mare. Discuția este cu ce dinamică, vorbim de o criză în V sau o criză în L. În piața imobiliară lucrurile au înghețat brusc în sensul în care nimeni nu ia nicio decizie dar eu văd asta ca pe o dovadă că toți se așteaptă ca închiderea totală să fie scurtă. Brokerii sunt afectați deoarece tranzacțiile imobiliare presupun prin esența lor vizitarea proprietăților și interacțiunea umană, dar  noi am hotărât ca începând de acum, gradual și respectând normele de igienă și distanțare să revenim la birou pentru că dorim să pornim mai devreme.”

Mihnea Șerbănescu a declarat că în viitor se vor produce foarte multe schimbări în modul cum companiile folosesc birourile în viitor. „Este posibil și foarte probabil să se reducă necesarul de metri pătrați pentru că se vor face niște rulaje, oamenii vor lucra într-un anumit procent și de acasă, pe de altă parte este posibil să crească necesarul de metrii per om datorită unor reguli de distanțare fizică. E posibil să avem și o oportunitate pentru România, avem semnale de la companii din toată lumea care vor să crească spațiile pe care le ocupă aici sau să ocupe spații noi.”

Legat de apariția unei posibile aplicații care ne-ar putea atenționa dacă am intrat în contact cu persoane care au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19, Mihnea Șerbănescu consideră că momentan este mult mai importantă testarea cetățenilor. „Până să ajungem la încapsularea într-o aplicație a purtătorilor de virus ar trebui să îi depistăm. Până mâine eu întreb ce facem astăzi, o măsură imediată și simplă este să cumpărăm mai multe teste și să facem. S-a vorbit în spațiul public că vor fi aduse un număr mare de teste în țară dar n-am mai auzit nimic de ele, și suntem în continuare printre ultimii care fac teste pe cap de locuitor.”

El a menționat că una dintre problemele fundamentale ale momentului la nivel economic sau la nivel comercial în sectorul privat este în ce măsură această situație justifică ca anumite obligații contractuale să nu fie respectate. „Ați invocat exemplul ANAF-ului care a spus ceva de genul avem o înțelegere, respect-o, o să aflați cu surprindere că și în mediul privat unii au aceeași atitudine ca și ANAF-ul și acum mă refer la relația între proprietar și chiriași, statul ar putea reglementa într-o anumită măsură aceste relații dar încă este devreme.

Era o inițiativă în Senat care se pare că s-a oprit acolo, și spunea că niciun chiriaș nu mai plătește nicio chirie, pe perioada stării de urgență, trebuie luat de la caz la caz și e prea devreme să faci astfel de rafinări între diverse categorii de chiriași. Dacă interdicția de a activa va dura foarte mult este posibil ca o bună parte dintre ei să nu-și poată relua activitatea pentru că își pierd oamenii, ajung să aibă datorii acesta este un pericol pe termen scurt al crizei.”

Privind spre viitorul business-ului Mihnea Șerbănescu spune că această închidere totală este temporară. „Noi trăim lângă deciziile corporațiilor, corporațiile au încetat să ia decizii dar nu poate fi mereu așa, vor începe în curând să ia decizii și în componenta imobiliară a acelor decizii noi suntem printre leaderi pieței, vor lua decizii cu impact imobiliar și atunci consultanții vor avea ce să facă.”

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii