Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering important Real Estate and Economic news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @andreea__gutu or drop me an email at andree...

Reinventarea României |
|

Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties România: “Companiile își vor construi întreaga strategie de real estate în jurul nevoii de work near home”

Modul de desfășurare al activității angajaților în viitor este unul dintre subiectele "fierbinți" ale momentului, iar tot mai mulți oameni își pun întrebări despre cum vor arăta spațiile de birouri de acum înainte, mai ales după relaxarea restricțiilor.
Mihai Paduroiu

Mihai Păduroiu, CEO Office Division One United Properties România, spune că la nivelul companiei nu au avut chiriași care să “fi fost afectați dramatic de perioada asta. E clar că e o lume în schimbare, o piață care se transformă”.

Pe de altă parte, Mihai Păduroiu este de părere că spațiile de birouri se vor schimba în viitor, însă la nivel companiei optimismul rămâne cuvântul cheie.

“Și noi am rămas extrem de optimiști în perioada asta. Am fost în foarte strânsă legătură cu toți partenerii noștri, cu chiriașii existenți și cu chiariașii cu care urmează să încheiem contracte. E clar că biroul viitorului nu va mai arăta ca biroul care până acum îl consideram tradițional. Asta cred că este o concluzie universală”, a precizat acesta.

Deși conceptul de work from home este tot mai discutat la ora actuală, Mihai Păduroiu consideră că nu va avea un impact semnificativ asupra pieței.

“În funcție de fiecare industrie și companie am observat nevoi diferite și tendințe diferite. Există o atenție pronunțată asupra acestui fenomen de work from home dar nu cred că are un impact semnificativ asupra pieței în general”, spune el.

În plus, acesta susține că oamenii sunt “mult mai atenți la partea de real estate, ceea ce este un lucru foarte bun pentru noi ca piață”. De asemenea, “nu vor mai exista birouri foarte mari consolidate, ci ne vom întoarce la o rețea de birouri dezvoltată în diverse zone ale orașului sau chiar la nivel național”, mai continuă Mihai Păduroiu.

Contextul actual a determinat oamenii să pună accent și pe calitatea și siguranța mediului de lucru, astfel încât “ei să aibă tot confortul și toate condițiile necesare pentru a genera performanță”.

În ceea ce privește partea de construcții, “a mers extrem de bine în perioada asta și poate că e unul dintre puținele beneficii ale acestei pandemii”, mai zice Mihai Păduroiu . De asemenea, “piața construcțiilor s-a reașezat într-un mod foarte pozitiv și noi am resimțit același lucru și am avansat substanțial pe toate șantierele noastre și pe partea de rezidențial și pe partea de birouri. E un trend care s-a accentuat în perioada asta și care cu siguranță va continua”, mai preciează Mihai Păduroiu.

Așadar, “viitorul este al proiectelor care oferă cât mai multe facilități care să scutească utilizatorul de navetă”, iar “abordarea la nivel de clădire, de locație singulară nu va mai exista sau nu va supraviețui și companiile vor avea o abodare la nivel de portofoliu”. Mai exact, “își vor dori să aibă acces la mai multe dintre clădirile noastre”.

Pe viitor, Mihai Păduroiu consideră că va exista “această atenție sporită asupra timpului de navetă, asupra timpului în care ne expunem la mijloacele de transport în comun și asupra confortului pe care clădirea sau rezidența respectivă îl oferă”.

“Companiile își vor construi întreaga strategie de real estate în jurul acestei nevoi de work near home”, a conchis Mihai Păduroiu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii