Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

IT |
|

Mihai Logofătu, Co-Fondator Bittnet: “Cash is king” și e important să ai cât mai multă forță financiară

Mihai Logofătu, co-fondator și CEO Bittnet, una dintre cele mai dinamice afaceri în domeniul tehnologiei, oferă informații despre cum i-a afectat pandemia afacerea și vine cu câteva sfaturi în ceea ce privește relansarea economiei țării.  
Mihai Logofătu

Mihai Logofătu conduce compania alături de fratele său, iar în prezent este listată pe piața de aero. În plină pandemie, antreprenorul a reușit să finalizeze operația de majorare de capital și se pare că norocul i-a surâs în această perioadă.

“De-a lungul celor cinci ani petrecuți la Bursa de valori București am trecut prin diferite momente în care lucrurile păreau că nu se potrivesc. Dar de fiecare dată le-am dus la final și asta cred că spune ceva despre piața de capital. Dar pentru noi în cei cinci ani de zile s-a dovedit una dintre cele mai bune decizii pentru că am putut să ridicăm capital în fiecare an, respectând niște rețete pe care le-am adoptat de la niște companii precum Banca Transilvania și în fiecare an am făcut operațiuni de majorare de capital cu rezultatele anterioare dar și operații de majorare de capital prin aport de capital nou.”, spune Mihai Logofătu.

În ceea ce privește zona de tehnologie, Mihai Logofătu spune că a fost mai puțin afectată decât alte sectoare și că a fost o șansă extraordinară pentru ei.

“Industria de IT a fost favorizată de această situație. Mai degrabă a ajutat la accelerarea unor trenduri pe care le vedeam, ce pot fi puse sub o umbrelă a digitalizării, atât în sectorul public, cât și în sectorul privat. “, spune antreprenorul.

“Work from home”, practică comună în industria IT

“Pentru noi, în tehnologie, zona de work from home este o practică ce ține și de accesul la tehnologii, dar și de o obișnuință, de o cultură, de o flexibilitate a muncii, astfel încât să mutăm toată activitatea în online nu a fost o problemă.”, spune acesta.

Pe de altă parte, cu toate că industria IT nu a fost grav afectată, afaceristul spune că au început și ei să opereze cu mai multe scenarii, mai ales că în curând vor trece pe bursa principală.

Ca și oportunități în contextul actual, Logofătu spune că este un moment bun de reîmprospătare a afacerii, iar solidaritatea rămâne cuvântul cheie.

De asemenea, acesta este de părere că și relansarea economiei se va face “tot pe spatele și umerii antreprenorilor.”

“E un moment deosebit și un moment de care trebuie să profite toate sectoarele. Adică, mă uit cu optimism pentru că transformarea prin tehnologie se întâmplă în toate sectoarele. Nu mai există nicio afacere care să nu se bazeze pe date sau tehnologie în a se reinventa și în a funcționa ca o companie digitală. În spațiul ăsta al IT-ului granițele nu mai sunt ce au fost.” , spune Logofătu.

“Cred că în zona de tehnologie se află foarte multe răspunsuri și în egală măsură este un instrument care poate ajuta la relansarea economiei Românești, iar sectorul IT ar putea deveni în următorii zece ani o locomotivă a economiei. Statul ar trebui să îndepărteze barierele care ne țin astăzi pe loc, să lase industriile să-și facă treaba.”, a conchis Mihai Logofătu.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii