Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

Mihai Gavan, TotalSoft: „Coronavirusul a accelerat puternic procesul de digitalizare a resurselor umane în cadrul organizațiilor”

Mihai Găvan, HCM Global Sales Director TotalSoft, a discutat în cadrul evenimentului Forbes Forward despre perspectiva noului mod de lucru în contextul pandemiei, dar și despre digitalizarea, revenirea și reinventarea organizațiilor după criza coronavirusului.
gavan mihai

Conceptul de „work from home” nu este unul nou pentru multe companii din România, dar a devenit mult mai cunoscut și mai popular în contextul pandemiei COVID-19.  Mihai Găvan spune că multe firme au aderat la acest concept dinainte de pandemie, iar TotalSoft nu face excepție.  „Ce a făcut acest coronavirus, nu a fost decât să accelereze procesul digitalizării în conceptul acesta de work from home. Dintr-odată toți angajatorii au trebuit să găsească soluții în ideea de a asigura buna desfășurare a activității angajatului de acasă. În contextul acesta,  există două mari linii pe care noi le-am urmărit: angajatul și angajatorul. Angajatul trebuie să aibă la dispoziție tool-urile necesare pentru desfășurarea muncii de acasă, iar angajatorul trebuie să aibă cadrul legal pentru a desfășura mai departe această activitate”, notează Mihai Găvan.

Știm deja că pe piața soluțiilor (software) de HR există o serie de noi trenduri, iar semnătura electronică și chatbot-ul ajută în acest moment companiile și profesioniștii din resurse umane să rămână productivi atunci când lucrează de acasă.

„În acest context există mai multe soluții pe piață, iar noi ne-am gândint la două. Pentru angajator am dezvoltat funcționalitatea semnăturaii electronice. (…) În același timp, eu ca angajator trebuie să știu care sunt timpii de lucru prestat de angajat pentru a putea calcula la final de lună salariul. Este un fel de pontaj. (…) Angajatul are si el la rândul său niste nevoi. Iar noi avem un chatbot, Timea, care vine si deservește toate acțiunile de HR într-o tehnologie pe care angajatul o folosește în fiecare zi”, adaugă directorul de vânzări la nivel global al TotalSoft, Mihai Găvan.

Specialistul în HR admite că angajații companiei TotalSoft sunt mult mai productivi de acasă, chiar dacă la începutul pandemiei a existat o perioadă scurtă de acomodare. La noi 95% dintre angajați lucrează de acasă, iar în prima perioadă de work from home s-a înregistrat o mică scădere. După prima lună productivitatea angajaților a fost mult mai bună decât perioada similară  a anului trecut. Noi mergem în continuare cu lucrul de acasă, nu mergem la birou din 15 mai, avem planul nostru de reîntoarcere. Vom face treptat, procentual, revenirea (…)”, completează Mihai Găvan.

Cele două luni de lockdown au venit cu o serie de măsuri și restricții pentru toate industriile, care au fost nevoite să oprească sau să își limiteze activitatea. Forbes România a discutat cu Mihai Găvan (TotalSoft) despre ce ar trebui să facă liderii business-urilor pentru revenirea și relansarea activității post-criză. „Cred că ar trebui să ne orientam foarte atent către oameni, pentru că fara ei business-ul nu poate merge mai departe, iar atenția sporită pe care o acordăm trebuie să fie îndreptată către ei. Cred că este important ca în această perioadă să avem un mix între work from home și lucrul la birou. Trebuie relansate investițiile în mediul economic. Dacă mă gândesc la criza din 2008, economia și-a revenit atunci foarte greu pentru că multe companii au decis să nu mai investească și să nu își mai plătească furnizorii”, mai spune Găvan.

Ca un sfat pentru business-urile mici, Mihai Găvan spune că „ este esențilă partea de asociere și deschidere către capitalizare. Este foarte greu să crești dacă nu ai suport și dacă nu reușești să aduci investiotri la masă pentru a-ți dezvolta business-ul (…) Văd o oportunitate în creșterea business-urilor pe online

Vizionează video-ul de mai jos pentru întreaga discuție

Forbes Forward e·vent 14 mai 2020

Forbes Romania a organizat joi, 14 mai, ediția cu numărul treisprezece din Seria de evenimente online de business Forbes Forward e·vent.Speakerii ediției au fost:📍 Siminel Andrei, Advisor al celui mai mare fond american de investiții din România NCH Capital📍 Sorin Preda, Founder & CEO Global Vision📍 Mihai Găvan, HCM Global Sales Director TotalSoftTeme abordate:* Cum rezistă companiile din Romania în această perioadă dificilă?* Ce idei aplică sectorul privat pentru a dezvolta sau a reinventa business-ul?* Ce idei sau acțiuni întreprind în folosul comunității?* Cum putem ajuta în această perioadă comunitatea, dar și business-urile mici care au mult de suferit?Eveniment realizat cu susținerea: BMW România, Carrefour, Nespresso, Immofinanz, Catena – Farmacia Inimii, Teilor, Rompetrol, Chronolink, Banca Transilvania, Garanti BBVA Romania, Idea::Bank România, Raiffeisen Bank Romania, CBRE RomaniaPartener tehnic: NETvAccesați link-urile de mai jos pentru acces gratuit la revista Forbes Romania, Forbes Life și Forbes Kids:https://apps.apple.com/ro/app/forbes-romania/id1232551324 – pentru iOShttps://play.google.com/store/apps/details?id=com.magzter.forbesromania&hl=en – pentru Google Playhttps://www.magzter.com/RO/BP-Publishing-Media/Forbes-Romania/Business – pentru varianta web#forbesforward #forbesromania #forbesforwardevent #ffl

Publicată de Forbes Romania pe Joi, 14 mai 2020

 

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii