Cautare
, Contributor

Tech |
|

Microsoft permite angajaților să lucreze de acasă, permanent

Angajații Microsoft vor avea opțiunea de a lucra permanent de acasă, cu aprobarea managerului.  
 aboneaza-te
Microsoft

Mișcarea imită rivalii gigantului tehnologic din SUA, Facebook și Twitter, care au spus că munca la distanță ar fi o opțiune permanentă, scrie BBC.

Multe companii reconsideră cât spațiu de birou au nevoie, așteptând o creștere pe termen lung a personalului la distanță.

Microsoft a spus că unele roluri vor necesita în continuare o prezență personală, cum ar fi cele care au nevoie de acces la hardware, a adăugat firma. Dar mulți angajați vor putea lucra și acasă cu jumătate de normă, fără a avea nevoie de aprobarea formală a managerilor lor.

Obiectivul nostru este de a evolua modul în care lucrăm în timp, cu intenție – ghidat de contribuția angajaților, de date și de angajamentul nostru de a susține stilurile de lucru individuale și nevoile de afaceri”, a spus un purtător de cuvânt Microsoft despre noua abordare.

În aprilie, mai mult de 46% dintre cei angajați lucrau acasă, potrivit Biroului de Statistică Națională.

Mulți angajatori au salutat schimbarea inițial ca fiind surprinzător de productivă. Dar, odată cu trecerea lunilor, au apărut unele dintre dezavantaje.

De exemplu, la o conferință din această lună, Satya Nadella, directorul executiv al Microsoft, a spus că lipsa diviziunii între viața privată și viața profesională înseamnă „uneori simți că dormi la serviciu”.

În timp ce companiile privesc dincolo de pandemie, prof. Bloom a spus că multe dintre ele urmăresc politici care combină două zile pe săptămână acasă cu trei zile de birou, care vor rămâne importante pentru întâlniri, consolidarea culturii și loialității companiei și sănătății mintale de bază.

Extremele radicale – deci, cu normă întreagă la birou sau cu normă întreagă acasă – nu sunt ideale pentru majoritatea oamenilor“, a spus prof. Bloom. „Declarația Microsoft este complet conformă cu tot ceea ce am auzit”, a mai spus el. “Există un consens destul de uniform acum că pandemia a schimbat permanent modul în care lucrăm.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii