Cautare
, Contributor

IT |
|

Microsoft a dezactivat o reţea uriaşă de hackeri ruşi. Care erau amenințările?

Microsoft a dezactivat peste 90% din echipamentele utilizate de o bandă de infractori cibernetici vorbitori de limba rusă.
cyber crime agent tesla

Reţeaua uriaşă de computere avea potenţialul să perturbe alegerile din Statele Unite, transmite Reuters.

”Am eliminat cea mai mare parte a infrastructurii lor. Capacitatea lor de a infecta ţinte a fost redusă semnificativ”, a declarat vicepreşedintele Microsoft Tom Burt.

Infractorii care gestionau Trickbot au infectat peste 1 milion de computere personale, multe din cadrul guvernelor locale, potrivit profesioniştilor în securitate cibernetică. Ulterior, aceştia încheiau acorduri cu alte bande, pentru instalarea de programe ransomware şi alte programe maliţioase pe computerele infectate, scrie news.ro.

”Măsurile împotriva Trickbot sunt luate acum la nivel global şi au avut succes împotriva infrastructurii acesteia. Cu toate acestea, mai există un număr mic de controlori ai bandei din Brazilia, Columbia, Indonezia şi Kârgâstan care pot însă răspunde”, a declarat directorul general al Intel 471, Mark Arena.

Deşi nu există dovezi că banda lucra cu guverne străine, Burt a spus că a dorit să destructureze Trickbot înainte de alegeri, în cazul în care agenţii ruseşti ar fi încercat să o folosească pentru a interveni în procesul de votare sau să provoace dubii privind rezultatele, manipulând datele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii