FacebookTwitterLinkedIn

Inițiativa demarată de Agenția de Administrare a Rețelei Naționale de Informatică pentru Educație și Cercetare (ARNIEC) în anul 2019 vizează peste 1,5 milioane de elevi și profesori care vor avea acces la rețele de date deschise interconectate, inclusiv la internet, prin intermediul unei platforme naționale integrate de tip campus.

Cele 4.500 de școli incluse în program, 1.736 dintre acestea fiind situate în zone mai puțin dezvoltate, vor beneficia și de instalarea infrastructurii locale de tehnologie wi-fi. Platforma va permite și politici diferențiate de acces, în funcție de anumite variabile precum categorii de studenți sau profesori, orar, grupuri de vârstă, acces administrativ etc.

“Evenimentele actuale ne arată tuturor cât de importante devin platformele digitale unde elevii se pot conecta și pot avea acces la resurse educaționale. Suntem extrem de bucuroși că echipa MetaMinds a finalizat cu succes prevederile contractuale asumate în cadrul proiectului, anume infrastructura și serviciile aferente operării acestui sistem de către centrele de coordonare (București – primar și Iași – secundar). Implicarea noastră în proiectul National Wireless Campus a presupus, printre altele, parteneriatul strategic cu un partener global care a scris istoria mobilității și colaborării online în condiții de siguranță – BlackBerry. Împreună, avem acum șansa de a contribui activ la o componentă esențială pentru viitorul educației – siguranța spațiului digital și accesul la soluții educaționale interconectate pentru elevi și profesori”, a declarat Andrei Cruceru, CEO al MetaMinds.

Toți actorii implicați în proiect au fost selectați în urma unei licitații publice deschise câștigate de către Telekom România Mobile Communications, în parteneriat cu MetaMinds pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii și a serviciilor aferente operării sistemului central.