FacebookTwitterLinkedIn

Holdingul din sectorul imobiliar Meta Estate Trust a anunțat încheierea ofertei publice inițiale desfășurate în perioada 20 iulie – 2 august, cu subscrieri care au depășit 14 milioane lei. Listarea pe piața AeRO a Bursei de Valori București va avea loc în următoarele săptămâni.

„Am derulat IPO-ul în condiții dificile de piață, când majoritatea companiilor au ales să amâne acest lucru. În același timp, ne onorăm promisiunea de a deveni o companie deschisă, care democratizează accesul la investițiile imobiliare, oferind lichiditate într-un sector tradițional ilichid”, a precizat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație al companiei.

În urma IPO-ului în care au participat peste 160 de investitori, capitalul social al companiei depășește 87 de milioane de lei. De asemenea, Consiliul de Administrație intenționeză să propună acționarilor o nouă majorare de capital social până la finalul anului, din primele de emisiune acumulate.

„Vizăm în continuare creșterea volumului de active totale la 100 milioane euro în următorii 3 ani. Conform strategiei de business, pentru a obține un efect de levier, în etapa următoare vom lansa o primă emisiune de obligațiuni denominate în euro care la rândul ei va fi listată. De asemenea, vom pune bazele extinderii prezenței și pe alte segmente ale pieței de real estate, în special pe orientarea spre acele active generatoare de venit cum ar fi clădirile de birouri, spațiile logistice și de retail”, a mai menționat Eugen Voicu. 

IPO-ul Meta Estate Trust a fost intermediat de casa de brokeraj BRK Financial Group și a beneficiat de asistență juridică din partea Popoviciu, Nițu, Stoica și Asociații. 

Meta Estate Trust, companie fondată de un grup de antreprenori români cu o vastă experiență în piața de capital și de real estate, și-a început activitatea în urmă cu puțin peste un an. În această perioadă, compania a derulat două plasamente private și, la momentul de start al IPO-ului, dispunea de un capital de 75 de milioane de lei. De la înființare și până în prezent, Meta Estate Trust a investit peste 17 milioane de euro în 22 de proiecte imobiliare, realizând până acum exit total din 5 dintre acestea.