FacebookTwitterLinkedIn

Holdingul activ în sectorul imobiliar Meta Estate Trust a anunțat derularea unei oferte publice inițiale urmată de listarea companiei pe piața AeRO. Pe lângă majorarea capitalului social, acționarii au decis și emiterea, în următorii doi ani, a unor serii de obligațiuni în valoare totală de până la 10 milioane de euro. 

„Motivele principale pentru care ne dorim listarea sunt accesul la piața de capital pentru a crește rapid activele companiei și a dezvolta noi linii de business. De asemenea, ne dorim să atragem și reținem mai ușor persoane talentate în companie, să generăm lichiditate pentru acționari și să creștem reputația organizației”, a declarat Eugen Voicu, Președinte al Consiliului de Administrație Meta Estate Trust.

Modelul investițional al holdingului prevede investiții în stadiile incipiente ale unor proiecte rezidențiale, prin parteneriate cu dezvoltatorii, cu exit înainte de finalizare, dar și achiziționare de imobile distressed, la prețuri reduse, cu scopul de a le renova la standarde ridicate și a le vinde mai apoi la prețurile pieței. 

Compania a intrat în numeroase proiecte din țară, precum Greenfield Tei sau Lujerului Residence din București, Lake Home din Sibiu sau în ansambluri rezidențiale amplasate în zone cu potențial turistic, în Mamaia, Tomis și Poiana Brașov.