FacebookTwitterLinkedIn

Conducerea Meta Estate Trust a anunțat la Bursă că Antoanela Comșa va prelua funcția de Director General Adjunct din 22 septembrie 2023. Compania de tip holding a anunțat totodată și vânzarea a 40% din părțile sociale deținute în Redport Properties, dezvoltatorul proiectului The Level Apartments. 

Compania a încasat  peste 2,7 milioane de euro din închiderea tranzacției. Cu aceasta investiție, s-a obținut un randament de 37%, după o investiție totală de 2 milioane de euro.   

Antoanela Comșa are peste 20 de ani de experiență în industria imobiliară din România și a fost Director General al grupului spaniol imobiliar Gran Via în România. De asemenea, a ocupat funcția de președinte al Asociației Investitorilor Imobiliari din România (AREI), în prezent fiind membru în consiliul Asociației. Potrivit anunțului companiei, Oriol Casselas nu va mai face parte din echipa executivă a societății.

Totodată, Meta Estate a decis să reinvestească treptat 2 milioane de euro prin achiziția a 10% din Redport Capital, jucător rezidențial activ în nordul Bucureștiului, ce deține terenuri în zona istorică Dămăroaia – Străulești pe care în următorii șapte ani va dezvolta peste 1.600 de apartamente și spații comerciale. Dezvoltatorul urmează să demareze construcția pentru fazele 3 și 4 ale proiectului The Level Apartments, cât și lucrările la Infinity Nord.  

De asemenea, Meta Estate Trust a acordat un împrumut asociat filialei Montserrat Assets SRL în valoare de 420.000 de euro pentru a achiziționa două apartamente și patru locuri de parcare în zona de Nord. Cele două apartamente sunt închiriate pentru o perioadă minimă de 3 ani, cu un randament de peste 7%, prima investiție din linia de afaceri de închiriere.  

Montserrat Assets SRL este o companie înființată în noiembrie 2022 cu scopul desfășurării unor proiecte specifice de investiții imobiliare și este deținută 100% de Meta Estate Trust.   

Compania a investit de la înființare în 37 de proiecte imobiliare, acționând ca partener al dezvoltatorilor imobiliari prin participarea la capital, precum și prin achiziții de locuințe în proiecte rezidențiale în faze incipiente ale construcției, în București și în marile orașe.