FacebookTwitterLinkedIn

Meta Platforms încearcă să introducă abonamentele fără reclame pentru utilizatorii europeni de Instagram și Facebook. Au fost discutate mai multe planuri de prețuri, dar planul de 10 euro pe lună este considerat cel mai fezabil, potrivit unor surse.

Una dintre surse a spus că acest plan va fi implementat în lunile următoare, scrie Reuters.

Pe dispozitivele mobile, prețul pentru un singur cont ar crește la aproximativ 13 euro, deoarece Meta ar lua în considerare comisioanele percepute de magazinele de aplicații Apple și Google, a spus a doua sursă.

Propunerea este o încercare a Meta de a se conforma reglementărilor Uniunii Europene care amenință să îi diminueze capacitatea de a personaliza reclamele pentru utilizatori fără consimțământul acestora și îi afectează principala sursă de venit.

Posibilitatea de a alege între un serviciu gratuit, susținut de reclame și un abonament plătit, ar putea determina utilizatorii să opteze pentru primul, ajutând Meta să respecte reglementările fără a-și afecta vânzările de publicitate.

Comparativ, abonamentul de streaming al Netflix costă 7,99 euro, în timp ce YouTube Premium al Alphabet costă aproximativ 12 euro, iar serviciul Spotify Premium are un preț de aproximativ 11 euro.