FacebookTwitterLinkedIn

Compania Meta a început o a treia rundă de concedieri, ca parte a planului său de mai multe miliarde de dolari de a reduce costurile.

Cea mai recentă rundă de disponibilizări vizează membrii grupurilor de afaceri ale Meta şi urmează celei din aprilie, care i-a vizat pe angajaţii care ocupau funcții tehnice, notează CNBC.

Aproximativ 10.000 de angajați îşi vor pierde locurile de muncă între reducerile din aprilie şi mai, după ce în noiembrie au fost afectați 11.000 de angajaţi.

Angajaţii Meta cu roluri în experienţa utilizatorului, marketing, recrutare şi inginerie au apelat la LinkedIn pentru a anunţa că au fost disponibiizați din funcţii miercuri, confirmând un articol anterior publicat de Reuters.

Meta a refuzat să comenteze, dar a trimis CNBC la o postare anterioară a CEO-ului Mark Zuckerberg, care spunea că reducerile grupurilor de afaceri ale companiei vor începe la sfârşitul lunii mai.

Reducerile fac parte din aşa-numitul an al eficienţei Meta, pe care Zuckerberg l-a propus ca fiind necesar pentru ca Meta să devină mai ”suplă şi mai agilă”, pe fondul unei economii cu multe provocări şi al pieţei de publicitate digitală slăbită.