FacebookTwitterLinkedIn

Producătorul german de automobile Mercedes Benz va investi peste 1 miliard de euro în fabrica sa din Kecskemét din Ungaria pentru a dezvolta două noi platforme de vehicule electrice, care să permită “producția de modele de ultimă generație”.

Investiția va fi cea mai mare anunțată în acest an, potrivit Ministrului Afacerilor Externe și Comerțului Péter Szijjártó, care a adăugat că guvernul maghiar oferă sprijin financiar pentru investiție și, de asemenea, pentru un program de formare pe care Mercedes Benz îl lansează, potrivit CEE Energy News.

„Producția modelelor noii platforme MMA (Mercedes Modular Architecture) va începe în 2024, în timp ce producția unui model pur electric al platformei MB.EA (Mercedes-Benz Electric Architecture) va începe în 2025 la Kecskemét”, a anunțat compania.

Mercedes-Benz se pregătește să devină o companie complet electrică până la sfârșitul deceniului, acolo unde condițiile pieței îi permit. 

„Odată cu începerea cu succes a producției de serie a EQB în 2021, Kecskemét și-a demonstrat în mod clar flexibilitatea și expertiza în domeniul producției de vehicule pur electrice”, a declarat Jörg Burzer, membru al Consiliului de Administrație Mercedes-Benz Group AG și responsabil cu producția și lanțul de aprovizionare.