FacebookTwitterLinkedIn

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a semnat, marţi, 30 august, un Memorandum de Înţelegere cu Korea Importers Association (KOIMA), în vederea consolidării relaţiilor de afaceri şi dezvoltării cooperării economice dintre cele două state.

Camera de Comerţ şi Industrie a României: „Memorandumul contribuie la dezvoltarea unor relaţii de afaceri mai puternice între România şi Republica Coreea, precum şi liniile directoare ale unei cooperări economice avantajoase pentru ambele părţi”, conform Agerpres.

Mihai Daraban, preşedintele CCIR: „Ca preşedinte al CCIR, am considerat Republica Coreea ca fiind un partener semnificativ al României în ceea ce priveşte schimburile comerciale.

Dacă luăm în calcul cifrele oficiale, volumul schimburilor comerciale dintre cele două state este puţin peste un miliard de euro. În realitate însă estimăm că între 5 şi 7 miliarde de euro reprezintă bunuri importate din Republica Coreea şi aici mă refer la celebrele brand-uri coreene din industria telecomunicaţiilor, bunurilor de larg consum şi de folosinţă îndelungată, pe care le cunoaştem cu toţii.

Din păcate, toate aceste bunuri sunt fabricate în Uniunea Europeană, România neavând până în prezent o linie de producţie. Astfel, pentru CCIR reprezintă o prioritate dezvoltarea relaţiilor economice cu Republica Coreea cu un scop foarte bine definit, acela de a atrage brand-urile coreene să investească în linii de producţie în ţara noastră.”

La rândul său, Kim Byung-Kwan, preşedintele KOIMA a declarat că după mai mult de doi ani în care activitatea comercială a fost una mult mai redusă din cauza pandemiei, a ales România ca primă destinaţie pentru stabilirea unor noi contacte economice.