FacebookTwitterLinkedIn

Melinda French Gates, una dintre cele mai influente filantroape din lume, a anunțat că va demisiona din funcția de copreședinte al Fundației Bill și Melinda Gates. Decizia, făcută publică printr-o declarație postată luni pe platforma X, va intra în vigoare pe 7 iunie.

“Nu este o decizie la care am ajuns cu ușurință”, a scris Melinda Gates, subliniind complexitatea și importanța hotărârii sale.

Melinda Gates a cofondat fundația în anul 2000 alături de fostul ei soț, Bill Gates, cofondatorul Microsoft. Fundația Bill și Melinda Gates a devenit cel mai mare organism privat de caritate din lume, gestionând o dotare de peste 75 de miliarde de dolari și finanțând anual inițiative globale menite să eradicheze bolile infecțioase, să reducă sărăcia și să combată schimbările climatice.

În 2021, după 27 de ani de căsnicie, Melinda și Bill Gates și-au anunțat separarea, dar au promis să continue colaborarea în cadrul fundației. La momentul despărțirii, aceștia au declarat că vor rămâne copreședinți și administratori ai organizației, fără a anticipa schimbări în structura de conducere.

De la înființarea sa, fundația a avut un impact semnificativ în domeniul sănătății publice și dezvoltării globale. Potrivit datelor furnizate de fundație, cuplul Gates a donat peste 36 de miliarde de dolari din propria avere între 1994 și 2018.

Demisia Melindei Gates marchează un moment important în istoria fundației, lăsând întrebări despre viitorul conducerii și direcția strategică a uneia dintre cele mai influente organizații filantropice din lume.

Fii la curent cu tot ce contează în business-ul din România și abonează-te la canalul nostru de Whatsapp Forbes Romania