FacebookTwitterLinkedIn

MedLife preia 80% din acţiunile clinicilor Medici’s, operator medical privat din Timişoara care construieşte în prezent un spital multidisciplinar în oraş. Prin această tranzacție, MedLife își propune să transforme Timișoara în următorii 2-3 ani într-unul dintre cele mai puternice hub-uri regionale de sănătate.

„Există un potențial semnificativ în zonă și prin parteneriatul cu MedLife vom deveni o poartă de acces pentru milioane de oameni care își doresc servicii medicale complexe și calitative”, a declarat dr. Adrian Bădescu, fondatorul și CEO-ul Medici’s.

Grupul de clinici Medici’s, cu o istorie de 25 de ani în Timișoara, are în construcție un spital multidisciplinar cu o suprafață totală de 5.500 mp și compus din două clădiri. Construcția primei clădiri este finalizată și va avea în structură farmacie, imagistică mare (CT și RMN), săli de operație, ATI, saloane pre și post operator și va fi funcțional din decembrie 2022. Cea de-a doua clădire are ca termen de finalizare anul 2024. În momentul finalizării, ar urma să devină cel mai mare spital privat din Timișoara.

Medici’s are în portofoliu peste 40.000 de abonați, 4 clinici și 40 de cabinete proprii de consultații, laborator de imagistică medicală, platformă de analize de laborator și peste 200 de medici proprii și colaboratori.

În cei 25 de ani de activitate, Medici’s a derulat investiții cumulate de peste 15 milioane de euro. Anul trecut, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 20,3 milioane de lei, în creștere cu 40% față de 2020.

Potrivit reprezentanților MedLife, odată cu finalizarea achiziției, echipa actuală de management își va păstra integral atribuțiile. 

„În strategia pe termen lung a MedLife, spitalele reprezintă un punct central și ne propunem să contribuim considerabil pentru dezvoltarea acestora. Odată cu inaugurarea Medici’s Hospital vom avea o rețea de 16 spitale la nivel național”, a adăugat Dorin Preda, executive director al MedLife Group.

Achiziția derulată de MedLife presupune preluarea celor 4 clinici Medici’s, a laboratorului Laborix și a Medici’s Hospital. În acest moment, această tranzacție este supusă aprobării Consiliului Concurenței. După finalizarea tranzacției, MedLife va deține în Timișoara 5 clinici, 2 laboratoare, un spital multidisciplinar de mari dimensiuni și un laborator de celule stem.