FacebookTwitterLinkedIn

MedLife a finalizat achiziția a 50% din acțiunile centrelor de oncologie Neolife România, ca urmare a aprobării Consiliului Concurenței, a anunțat compania.

Este cea mai mare tranzacție inițiată de MedLife anul trecut, prin care grupul își consolidează serviciile integrate de diagnostic și tratament oncologic cu ajutorul celor patru centre medicale ale Neolife din București (2), Iași și Brașov.

În plus, echipa Neolife a reușit să se extindă cu servicii de radioterapie și medicină nucleară în țările vecine precum Bulgaria și Republica Moldova.

“MedLife are ca obiectiv strategic consolidarea zonei de oncologie printr-o abordare holistică care pornește de la prevenția cancerului, diagnosticare și tratament, până la asigurarea calității vieții pacientului oncologic. De acum accentul îl vom marca prin experiența imbatabilă a Neolife pentru a asigura accesul la îngrijire de top hiperpersonalizată”, a menționat Mihai Marcu, CEO MedLife.

“Nu suntem în cel mai optimist scenariu în zona oncologică, cu 95.000 de noi cazuri de cancer și aproximativ 54.000 de decese cauzate de cancer în 2021, cu pandemia care a dus la amânări semnificative în materie de diagnostic și tratament. Dar există și un salt al cercetării și inovării prin intermediul cărora terapiile noastre de ultimă generație oferă arme eficiente în lupta împotriva cancerului”, a precizat Ismail Dernek, CEO Grupul MNT Healthcare.

Neolife Medical Center România, cu un total de peste 250 de angajați și colaboratori, a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 110 milioane lei, în creștere cu 20% față de anul 2020. Grupul MedLife își va continua strategia dinamică de extindere după ce anul trecut a achiziţionat șase companii: CED Pharma (iunie 2021), Leti Farm (iunie 2021), Monix Pharm (iunie 2021), Pharmachem Distribuţie (iulie 2021). La acestea s-a adăugat în noiembrie anul trecut, Neolife Medical Center. Tot la finalul anului trecut compania a cumpărat pachetul integral al Spitalului Onco Card din Braşov, achiziţie încă supusă analizei Consiliului Concurenţei.