FacebookTwitterLinkedIn

Centrul funcționează în Spitalul Medicover din București și este deservit de o echipă de specialiști în domeniile obstetrică și ginecologie, chirurgie laparoscopică, imagistică, anatomie patologică, gastroenterologie și urologie.

Endometrioza este o afecțiune din ce în ce mai des întâlnită în rândul femeilor, diagnosticarea și tratarea acestei afecțiuni fiind, însă, dificilă. Afecțiunea produce modificări anatomice importante care afectează fertilitatea. Una din trei femei infertile poate fi diagnosticată cu endometrioză, dar nu toate femeile care suferă de această boală ajung infertile. Boala afectează mai multe organe, iar stabilirea unui diagnostic necesită o colaborare strânsă între medici cu specializări diferite. Existența unui centru multidisciplinar contribuie la diagnosticarea corectă și acordarea tratamentului adecvat înaintea instalării unor complicații severe.

„Endometrioza, deși o afecțiune răspândită în rândul femeilor, nu este foarte cunoscută, iar două din trei femei cu această boală sunt diagnosticate târziu și tratate pentru alte afecțiuni. Diagnosticul târziu poate avea implicații ireversibile asupra fertilității. În astfel de patologii complexe, crearea unei echipe multidisciplinare este cheia pentru reușită și reprezintă tendința generală în medicina actuală ”, a declarat dr. Ionuț-Adrian Ion, șeful secției de Obstetrică-Ginecologie din cadrul Spitalului Medicover.

Medicover România este prezentă de 23 de ani pe piața serviciilor de sănătate private și dispune de o rețea de 37 de clinici în București și în țară și două spitale generaliste: unul în capitală și celălalt în Oradea. România face parte din Medicover, companie internațională importantă care oferă servicii medicale și de diagnostic, fondată în 1995.