Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Servicii financiare |
|

Mastercard intră pe piața criptomonedelor. Gigantul de plăți va permite clienților să tranzacționeze anumite monede digitale

Mastercard a fost tot mai implicată alături de alte companii și bănci centrale în proiecte ce vizează criptomonedele. Recent, gigantul de plăți a anunțat că va permite clienților să tranzacționeze monede digitale, începând cu anul acesta.  
Mastercard

Mastercard a încheiat deja mai multe parteneriate pentru a lansa noi monede digitale, numite CBDC, astfel încât să ofere clienților o nouă modalitate de plată. Gigantul de plăți a făcut echipă și cu Wirex și BitPay pentru a crea carduri cripto care permit oamenilor să tranzacționeze folosind propriile criptomonede. În plus, compania a anunțat și că nu toate criptomonedele existente pe piață vor fi acceptate în rețeaua Mastercard.

“Folosindu-ne de experiența noastră în tehnologiile de plăți, așteptăm cu nerăbdare să continuăm aceste parteneriate cu guvernele și să le ajutăm să exploreze cele mai bune modalități de a dezvolta aceste noi monede”, scrie pe blogul Mastercard.

Decizia vine și după ce Tesla a investit 1,5 miliarde de dolari din numerarul companiei în Bitcoin. Analiștii susțin că numărul companiilor care vor investi în Bitcoin va crește exponențial, după ce Tesla a făcut prima mutare.

“Filozofia noastră cu privire la criptomonede este una simplă: Este vorba despre alegere. Mastercard nu este aici pentru a vă recomanda să începeți să utilizați criptomonede. Este aici pentru a permite clienților, comercianților și companiilor să tranzacționeze valoare în format digital”, mai scrie pe blogul companiei.

Mastercard va prioritiza protecția consumatorilor și confidențialitatea datelor. De asemenea, compania se va asigura că respectă și reglementările în ceea ce privește criptomonedele.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii