FacebookTwitterLinkedIn

Marquardt România, membră a Grupului Marquardt, companie germană producătoare de mecatronică de vârf, va deschide primul său birou din nord-estul țării în clădirea United Business Center 3 din ansamblul mixt Palas Iaşi.

Produsele Marquardt includ panouri de operare, schimbătoare de viteză shift by wire, sisteme de acces în vehicule, de autorizare a șoferului și sisteme inteligente de management al bateriilor pentru automobilele electrice. Grupul mai produce și sisteme de comutare folosite în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale și în mașinile-unelte de mare putere. Filiala Marquardt România a fost înființată în 2005, la Sibiu, unde angajează 2.400 de persoane. 

„O componentă importantă a creșterii Centrului R&D este extinderea acestuia în Regiunea Nord-Est, unde strategia noastră a prevăzut deschiderea spațiilor de birouri în Iași. Aici avem deja un prim nucleu de angajați care lucrează full-time în regim online, specialiști în Software Development, și urmează să dezvoltăm componenta din Iași, angajând peste 50 de experți în programare embedded”, precizează managerul general al Marquardt România, Mourad Halilou.

Compania angajează în Iași și în regiunea învecinată un mare număr de experți în dezvoltarea software în limbajul C Embedded, care vor lucra în sistem hibrid și vor avea la dispoziție birourile din UBC 3 în sistem de co-working space.

Rețeaua națională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul Iulius, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 182.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iași (7 clădiri – 75.600 mp), Timișoara (4 clădiri – 80.000 mp) și Cluj-Napoca (3 clădiri -26.200 mp). 

Cel mai nou proiect al Grupului Iulius este Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri clasa A din țară, cu o suprafață închiriabilă de peste 60.000 mp, care va fi inaugurată la începutul anului viitor și care este deja închiriată integral.