FacebookTwitterLinkedIn

Ministerul Muncii și-a propus depăşirea ratei de ocupare a forţei de muncă de 70% până cel târziu în 2024, iar strategia pe următoarea perioadă va fi orientată către îmbunătăţirea măsurilor de ocupare, potrivit Marius Budăi.

„Strategia Ministerului Muncii pe următoarea perioadă se orientează către îmbunătăţirea măsurilor de încurajare a ocupării. Noi trebuie să recuperăm acest decalaj, ceea ce s-a întâmplat scăzând rata ocupării forţei de muncă în această perioadă de criză economică şi criză sanitară. Ne propunem ca, cel puţin până în 2023 sau dacă nu finalul lui 2024, să depăşim rata de ocupare de 70%. Este un deziderat asumat şi în faţa Comisiei Europene şi asta nu o putem face decât prin măsuri clare”, a declarat Budăi, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că în programul de guvernare pentru perioada 2021 – 2024 sunt prevăzute granturi pentru calificarea angajaţilor.

„Ceea ce s-a gândit în programul de guvernare 2021 – 2024 merge pe două direcţii distincte. Una ar fi calificare/recalificare. Sunt în programul economic anumite granturi care o să vă fie făcute cunoscute pentru a vă putea califica personalul şi a-l adapta nevoilor care cu siguranţă sunt altele acum după criză. Vreau să vă trimit un îndemn la colaborare, să formăm grupuri de lucru comune astfel încât pentru ceea ce dumneavoastră întâmpinaţi în legătură cu atribuţiile Ministerului Muncii vă stăm la dispoziţie cu dorinţa de a le rezolva în termenul cel mai scurt posibil, prin dialog”, a adăugat ministrul Muncii, conform sursei citate.

Pe de altă parte, şeful de la Muncă şi-a manifestat intenţia de a convoca Consiliul Naţional Tripartit înainte de sărbători şi de a iniţia dialogul pentru îmbunătăţirea legislaţiei muncii.