FacebookTwitterLinkedIn

„În momentul de față, avem foarte mulți oameni care știu și înțeleg despre ce este vorba în tehnologia abordabilă și care este rolul roboților software în eficientizarea activității unui business. Și, companiile sunt tot mai pregătite pentru a-și reconstrui afacerea apelând la un întreg proces de digitalizare care conține și astfel de soluții. Multe dintre ele lucrează deja la acest aspect cu o rapiditate uimitoare față de cea de la începutul anului trecut”, a explicat Mario Popescu, CEO & Co-Founder Tailent, un start-up românesc care dezvoltă soluții bazate pe tehnologia Robotic Process Automation (RPA), în cadrul evenimentului Forbes Forward.

Faptul că pandemia a accelerat procesul de digitalizare în întreg mediul de afaceri local a reprezentat un real avantaj pentru jucătorii care activează în industria roboților software, iar reprezentanții companiei Tailent nu fac excepție de la această regulă.

„Dacă privim din punct de vedere al business-ului, pentru acest segment destinat soluțiilor care ajuta în procesul de digitalizare, pandemia a venit cu beneficii. Și, asta pentru că s-a accelerat această zonă de digital în toate domeniile. Acesta este și motivul pentru care avem în portofoliu companii din diverse domenii, precum retail, farma, logistică sau industria ospitalității”, a punctat Mario Popescu, într-o nouă ediție a emisiunii Forbes Forward.

În opinia acestuia, digitalizarea nu mai este un „nice to have”, ci s-a transformat, mai degrabă, într-un „necesar” pentru toți antreprenorii care vor să rămână competitivi prin eficientizarea activităților din cadrul organizației.

Întrebat ce înseamnă a fi inovativ în domeniul IT, respectiv în industria roboților software, Mario Popescu a explicat faptul că în această zonă, inovația are în principiu două valențe: „fie faci un lucru care există deja, dar îl faci atât de radical încât ești văzut precum un jucător total diferit și esențial pe piață, fie faci ceva ce nu s-a mai făcut anterior”.

Un principiu după care s-au ghidat și reprezentanții Tailent atunci când au ales să ofere ca serviciu principal tehnologia RPA IMM-urilor: „IMM-urile reprezintă coloana vertebrală a unei economii sănătoase. Practic, dacă ele se descurcă și trăiesc bine în mediul local de afaceri, acesta este un semnal pozitiv al faptului că economia respectivei țări este una sănătoasă”, au punctat aceștia.

Anul trecut, în plin episod pandemic, compania Tailent a demarat un proces rapid de expansiune atât pe piața internă, cât și pe cea externă – din zona Europei, America Centrală și de Sud, SUA și Asia.